Americke palacinke za decu

VEKNA OD MLEVENOG MESA




Kao i svaka druga domacica trudim se hrana bude raznovrsna, zabavna i ukusna, a pritom da ne oduzima mnogo vremena za spremanje. Vreme je dragoceno! A svo svoje slobodno vreme zelim da provedem sa svojom porodicom!

Za danasnji rucak spremamo veknu od mlevenog mesa koja je izuzetno ukusna i lako se pravi. Jedan klasicni skandinavski recept!

Potrebno je:

700 gr mlevenog mesanog mesa
10 listica tanko secene slanine
1 dl vode
1 glavica iseckanog crnog luka
2 jaja
1 velika kasika senfa
1/2 male kasicice bibera
2 male kasicice soli
2 dl ovsenih pahuljica
kecap

Priprema:

Zagrejte rernu na 200 stepeni.
Pomesajte ovsene pahuljice sa vodom i lukom. Ostavite 10-ak minuta da odstoji-
Pomesajte meso, zacine i jaja. Dodajte smesu sa lukom.
Margarino podmazite ciniju u kojoj ce te peci. Oblikujte veknu od mesa i stavite u ciniju. Premazite kecapom. Poredjajte slaninu preko.
Pecite u sredini rerne 35-40 min. (zavisi od sporeta)
Sluziti sa barenim krompirom, pireom, svezom salatom.
Prijatno!

Коментари