Kao i svaka druga domacica trudim se hrana bude raznovrsna, zabavna i ukusna, a pritom da ne oduzima mnogo vremena za spremanje. Vreme je dragoceno! A svo svoje slobodno vreme zelim da provedem sa svojom porodicom! Za danasnji rucak spremamo veknu od mlevenog mesa koja je izuzetno ukusna i lako se pravi. Jedan klasicni skandinavski recept! Potrebno je: 700 gr mlevenog mesanog mesa 10 listica tanko secene slanine 1 dl vode 1 glavica iseckanog crnog luka 2 jaja 1 velika kasika senfa 1/2 male kasicice bibera 2 male kasicice soli 2 dl ovsenih pahuljica kecap Priprema: Zagrejte rernu na 200 stepeni. Pomesajte ovsene pahuljice sa vodom i lukom. Ostavite 10-ak minuta da odstoji- Pomesajte meso, zacine i jaja. Dodajte smesu sa lukom. Margarino podmazite ciniju u kojoj ce te peci. Oblikujte veknu od mesa i stavite u ciniju. Premazite kecapom. Poredjajte slaninu preko. Pecite u sredini rerne 35-40 min. (zavisi od sporeta) Sluziti sa barenim krompirom, pireom, svezom salatom. Prijatno!
Коментари
Постави коментар