Ovaj recept je zakon za kiflice. Mekane su kao dusa.
Potrebno je:
- 1 kg brasna
- 3-4 dl mleka
- 1 dl mlake vode
- 1 dl jogurta
2 dl ulja
- 1 prasak za pecivo
- 1 kocka kvasca ( ja sam koristila kvasac iz kesice)
- 1 kasicica secera
- 1 kasicica soli
Premaz:
Punjenje:
- Po izboru, sir, sir i sunka, dzem, euro krem...
Priprema:
- Kvasac razmrvite, dodajte secer, kasiku brasna i malo mlakog mleka. Pomesajte i ostavite da se digne.
- Brasno prosejte, i dodajte suve sastojke. Napravite rupu u brasnu i dodajte narastao kvasac, a zatim i ostale tecne sastojke.
- Umesite testo tako da pocne da se odvaja od ivica vangle. Pokrijte krpom i ostavite da naraste nekih 30-ak minuta.
- Istresite na radnu podlogu, testo podelite na nekoliko loptica. Svaku lopticu razvuci u krug oklagijom. Svaki razvuceni krug preseci na pola, na pola opet poprecno, i onda jos dva reza poprecno po strani tako da napravite trouglove.
- Na svaki trougao staviti zeljeni nadev i uviti kiflicu.
- Kiflice premazete umucenim jajom i eventualno posuti susam preko.
- Peci na 200C dok ne porumene.
- Prijatno.
Коментари
Постави коментар